Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

18 січня 2019, 16:57

Чи МВФ змусить Україну продати великі підприємства

   На початку цього року у Міжнародному валютному фонді (МВФ) вирішили звернути окрему увагу на так звану "велику приватизацію", тобто на продаж державою великих підприємств, вартістю більше 250 мільйонів гривень. Попри амбітні плани - ще в травні минулого року було затверджено 26 об'єктів на продаж, - за цей час продати не вдалося жодного. Аби "розблокувати" цей процес, представник МВФ Йоста Люнгман зустрівся 10 січня із головою Фонду державного майна (ФДМУ) Віталієм Трубаровим. Після зустрічі останній написав у Facebook: "Чітка вимога МВФ - розпочати в 2019 році продаж компаній з переліку великої приватизації".
  16 січня 2019 року Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів великої приватизації на 2019 рік, до якого увійшло 16 об’єктів.
  За словами заступника виконавчого директора "Центру економічної стратегії" Дмитра Яблоновського, судові суперечки щодо цих конкурсів свідчать про іншу проблему. "Те, що ми так і не розпочали роботу радників - в інтересах тих політиків, які зараз контролюють ці підприємства", - впевнений експерт. Про масштаби зловживань, за його словами, свідчать численні розслідування правоохоронних органів у цій сфері. Так, за даними Національного антикорупційного бюро (НАБУ), у 2017 році з понад трьох сотень справ у роботі бюро 49 стосувалися корупції на державних підприємствах, а сума завданих збитків у цих справах оцінювалася в 20 мільярдів гривень. В липні того ж року директор НАБУ Артем Ситник називав державні підприємства "основним джерелом політичної корупції".
   Детальніше читайте за посиланням: DW