Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

16 січня 2019, 14:00

Уряд затвердив перелік об’єктів великої приватизації на 2019 рік

     Сьогодні, 16 січня, на своєму засіданні, Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів великої приватизації на 2019 рік, до якого увійшло 16 об’єктів.
   На своїй сторінці у Facebook Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко зазначив: «Ми переходимо від річних планів приватизації до довгострокового планування цього процесу. Цей перелік не має терміну дії і може Кабінетом Міністрів України як доповнюватись так і скорочуватись. В нього будуть вноситися підприємства, які не підпадають під критерії об'єктів, що мають стратегічне значення.
Орган приватизації –  Фонд державного майна України- зможе більш гнучко підходити до проведення процедур продажу в залежності від готовності того чи іншого підприємства, стану вирішення його проблем. Очікуємо від роботи Фонду максимальної прозорості та ефективності».
Нагадаємо: у переліку об'єктів приватизації на 2018 було 23 об'єкти. Зі списку минулого року виключили 7 підприємств, а саме:
  АТ «Турбоатом» – тому що має стратегічне значення для економіки та безпеки держави;
АТ «Херсонська ТЕЦ», АТ «Дніпровська ТЕЦ», ПАТ «Криворізька теплоцентраль», ДП «Севєродонецька теплоцентраль» – тому що прийнято рішення про передачу цих об'єктів з державної у комунальну власність для безперебійного забезпечення теплопостачання в опалювальний сезон;
ДП «Дніпровський електровозобудівний завод» – тому що підприємство більше не відповідає критеріям об’єкта великої приватизації;
ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» – тому що досі не вирішено питання про розірвання договору заснування ТОВ ЗТМК у 2013 році і повернення державного майна. Наразі справа очікує розгляду у Верховному суді України.
   
Більш детально читайте інформацію за посиланням:  Офіс реформ КМУ та на сторінці у Facebook керівника ФДМУ Віталія Трубарова.