Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

05 вересня 2018, 18:47

Провалена екологічна модернізація Придніпровської ТЕС

   Член Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації Вікторія Войціцька виступила на брифінгу у Верховній Раді України, де ознайомила з відповіддю від Державної екологічної інспекції України щодо проведення цим відомством позачергової перевірки дотримання Придніпровською ТЕС своїх екологічних зобов’язань перед містом Дніпром.  Придніпровська ТЕС у складі ВАТ «Дніпроенерго» була приватизована у 2011 корпорацією ДТЕК. За умовами приватизаційного договору покупець повинен був здійснити ряд екологічних заходів для зменшення викидів шкідливих речовин у атмосферу. За інформацією Войціцької В.М. перевірка відбувалась майже два тижні і її результати невтішні:

- доступ інспекторів до всієї території та всіх приміщень об’єкта перевірки – не забезпечений;

- підтверджуючі документ про стан виконання природоохоронних заходів – не надані;

–проектна документація щодо переоснащення окремих енергоблоків для переводу котлів на вугілля газової групи – не надана.

  Державна екологічна інспекція передала матеріали щодо порушень з боку ДТЕК до Національної поліції. Ознайомитися детальніше можна, переглянувши відео-виступ.

      Слід зазначити, що Спеціальна контрольна комісія ВРУ з питань приватизації 23 вересня  2015  року  проводила виїзне засідання у м. Дніпро. Було розглянуто питання : «Про стан виконання умов договору купівлі-продажу ПАТ «Дніпроенерго» стосовно Придніпровської теплової електростанції,  що  входить до складу ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та виконання нею зобов’язань щодо  тепло-електропостачання міста Дніпра». Рішенням Комісії запропоновано Фонду державного майна разом із Міністерством енергетики та вугільної промисловості  України вжити усіх передбачених законодавством заходів щодо забезпечення  виконання умов  договору купівлі – продажу пакету акцій ПАТ  «Дніпроенерго». Комісія і надалі тримає це питання на контролі.