Увага! Cайт не оновлюється

Головна > Текстові публікації > Засідання Комісії > Протоколи засідань Комісії
04 вересня 2015, 11:25

Протокол засідання від 16 липня 2015 р.

 

 

 

 

Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації

 

м. Київ, вул.  Грушевського,  5                            16        липня      2015

        зала №4                                                              14 год.

 

Порядок денний

 

 1.  Про виконання умов договору купівлі – продажу пакету акцій ПАТ           «Укртелеком», у тому числі щодо створення та передачі у державну власність телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

 

 2.   Щодо неконкурентної приватизації об’єктів природних монополій в  енергетичній сфері (обленерго, облгази тощо).

 

3. Інформація про стан підготовки до приватизації ПАТ«Центренерго».

 

4. Про дотримання законодавства при приватизації ПАТ «Київський мотоциклетний завод» та виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій вказаного підприємства.

 

 5. Про створення робочої групи щодо фактів відчуження майна    радянської загальносоюзної організації ДТСААФ та Міністерства оборони СРСР, переданого навчальним організаціям ДТСААФ, на території України.

 

6.  Щодо інформації народного депутата  Лозового А.С.  стосовно  продажу  в процесі  банкрутства з торгів цілісного  майнового комплексу державного підприємства  "Завод складних мінеральних добрив" (Львівська область, м. Новий Розділ)  та майна державного підприємства ПАТ "Полярон" (м. Львів, вул. Угорська, 14) за корупційною  схемою.

 

                 7.   Про План роботи Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації на період роботи третьої  сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень  2015 року –   січень 2016 року).

 

           8. Різне

 

Присутні:

 

1.           Філатов Б.А. - Голова Комісії

2.           Лапін І.О.  – Перший заступник Голови Комісії

3.           Унгурян П.Я. – Заступник Голови

 

Члени Комісії:

 Дубінін О.І., Кіссе А.І., Корнацький А.О., Лозовой А.С., Луценко І.В., Нечаєв О.І.

 

Від секретаріату:

 

1.           Матвійчук О.С. – завідвач секретаріату

2.           Янковський С.І. - заступник зав. секретаріату

3.           Докієнко Л.О. – головний консультант

4.           Левшукова Н.О. – головний консультант

5.           Вершебенюк Л.А.  - головний консультант

1.           Демко О.В. - старший консультант

2.           Хмілевська  Т.П.- старший консультант

                                               

Запрошені:

 

1. Білоус Ігор Олегович – Голова Фонду державного майна

2. Матис Ганна Станіславівна – директор юридичного департаменту Фонду державного майна

3. Асташев Євген Вікторович – директор Департаменту договірного менеджменту, міждержавних майнових та корпоративних відносин Фонду державного майна

4. Коломоєць Іван Валерійович - директор Департаменту регуляторного забезпечення ПАТ «Укртелеком»

5. Іващенко Світлана Іванівна - директор Департаменту юридичної підтримки та супроводження бізнесу ПАТ «Укртелеком»

6. Безщасний Юрій Михайлович - начальник відділу з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених суддями та представниками судової гілки влади Генеральної прокуратури України

7. Капшученко Юрій Микитович - заступник начальника Управління  представництва інтересів громадян та держави в суді Генеральної прокуратури України

8. Прокопець Олександра Петрівна - старший прокурор відділу взаємодії з Верховною Радою України Генеральної прокуратури України

9. Запорожець Геннадій Борисович - заступник Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

10. Нежурбіда Сергій Анатолійович – директор Департаменту спеціальних інформаційно-телекомунікаційних систем

11. Нестеришин Ярослав Степанович – директор Київського мотоциклетного заводу

12. Бондаренко Микола Вікторович – технічний директор Київського мотоциклетного заводу       

13. Сидоренко Ніна Сергіївна – державний уповноважений Антимонопольного комітету України

14. Кулаковський Юрій Петрович – заступник директора Департаменту земельних ресурсів КМДА

15. Корнієць Сергій Дарович – перший заст.директора Департаменту комунальної власності м. Києва

 

Головуючий на засіданні Комісії Філатов Б.А.

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні Секретаря Комісії Усова К.Г.  за пропозицією Голови Комісії Філатова Б.А. запропоновано обов’язки Секретаря Комісії на цьому засіданні покласти на члена Комісії Дубініна О.І.  

 

Розгляд питання першого порядку денного щодо ПАТ «Укртелеком» було вирішено перенести на наступне засідання.

Розгляд питання другого порядку денного щодо неконкурентної приватизації об’єктів природних монополій в енергетичній сфері (обленерго, облгази тощо) вирішено також перенести на наступне засідання.

 

Питання третє порядку денного вирішено було включити в «Різне» (пит.8 порядку денного)

 

Розгляд питання четвертого порядку денного «Про дотримання законодавства при приватизації ПАТ «Київський мотоциклетний завод» та виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій вказаного підприємства» було вирішено перенести на наступне засідання.

 

З питання п’ятого порядку денного щодо створення робочої групи щодо фактів відчуження майна    радянської загальносоюзної організації ДТСААФ та Міністерства оборони СРСР, переданого навчальним організаціям ДТСААФ, на території України виступив Філатов Б.А.

 

Заслухавши та обговоривши це питання, Комісія вирішила:

 

1.                     Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією забезпечити негайне виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 року, введеного в дію Указом Президента України від 12.03.2015 №140/2015 щодо:

-   вжиття заходів з організації проведення інвентаризації майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP, яке станом на 24 серпня 1991 року перебувало на території України, у разі необхідності – із залученням Фонду державного майна України, Міністерства оборони України та Державної фінансової інспекції України;

-  за наслідками інвентаризації в разі встановлення фактів знищення, пошкодження або незаконного відчуження державного майна негайно поінформувати відповідні правоохоронні органи для кримінально-правового реагування.

2.                   Звернутися до Фонду державного майна України з пропозицією:

-  невідкладно визначити кількісний, якісний і вартісний стан майна ДТСААФ (української республіканської організації ДТСААФ), яке перебувало на території України станом на 24 серпня 1991 року;

-  негайного вжити заходи для виконання Постанов Верховної Ради України від 10.04.1992 №2268-XII та від 04.02.1994 №3943-XII щодо прийняття від ТСОУ та організацій/підприємств ТСОУ майна ДТСААФ (української республіканської організації ДТСААФ), яке перебувало на території України станом на 24 серпня 1991 року;

-  провести належну процедуру з перереєстрації права власності на вказане майно.

3.                   Звернутись до Генерального прокурора України з пропозицією:

-  забезпечити всебічне, повне й об’єктивне розслідування діяльності службових осіб ТСОУ у відповідних кримінальних провадженнях, у ході яких розглянути питання щодо вжиття заходів для забезпечення відшкодування шкоди, завданій державі;

-  вжити заходи кримінально-правового реагування за фактами невиконання рішень Верховної Ради України та Президента України щодо вжиття заходів з повернення у державну власність майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP та протиправного відчуження цього майна службовими особами ТСОУ, під час розслідування якого вирішити питання щодо проведення відповідних експертиз з метою встановлення місця знаходження, якісного та вартісного стану державного майна, яке незаконно перебуває в користуванні ТСОУ, а також розміру шкоди державі внаслідок протиправного його відчуження

-  проінформувати Комісію про результати розслідування кримінальних проваджень.

4.     Звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України Генерального прокурора України з приводу заходів, які вживають органи прокуратури для повернення в державну власність майна ДТСААФ, а також майна Міністерства оборони СРСР, переданого навчальним організаціям ДОСААФ, що перебувало на території України станом на 24 серпня 1991 року.

5.                      Створити постійну робочу групу з питань повернення в державну власність майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP у складі: народний депутат України Луценко І.В. – голова робочої групи, народні депутати України Корнацький А.О. та Войціцька В.М. – члени робочої групи, якій доручити здійснення поточного  контроль за виконанням рішення Комісії.

6.                   Доручити членам постійної робочої групи з питань повернення в державну власність майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP».

7.                   Доручити постійній робочій групі з питань повернення в державну власність майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу PCP розробити пропозиції щодо залучення громадськості до пошуку майна ДТСААФ і Міністерства оборони СРСР, яке було протиправно відчужено Товариством сприяння обороні України.

8.                   Рішення Комісії надіслати Президентові України, Кабінету Міністрів України, Раді національної безпеки та оборони України, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Міністерству оборони України, Фонду державного майна України.

 

Голосування:  за – 8

Унгурян П.Я. - утримався

 Рішення прийнято

 

З питання   шостого порядку денного стосовно  продажу  в процесі  банкрутства з торгів цілісного  майнового комплексу державного підприємства  "Завод складних мінеральних добрив" (Львівська область,       м. Новий Розділ)  та майна державного підприємства ПАТ "Полярон"              (м. Львів, вул. Угорська, 14) за корупційною  схемою виступив Лозовий А.С.

 

Заслухавши та обговоривши це питання, Комісія вирішила:

 

1. Звернутися до Генеральної прокуратури України з пропозицією розглянути питання  про  порушення кримінальної справи та арешту державного майна цілісного  майнового комплексу державного підприємства  "Завод складних мінеральних добрив" (Львівська область, м.Новий Розділ)  та майна державного підприємства ПАТ "Полярон" (м.Львів, вул.Угорська, 14).

         2. Фонду державного  майна України у разі наявності  підстав  розглянути  питання  щодо розірвання договорів купівлі-продажу майна ЦМК державного підприємства  "Завод складних мінеральних добрив" та нерухомого майна державного підприємства ПАТ "Полярон".

 

         3. Звернутись до Міністерства юстиції України з пропозицією проінформувати Комісію про ситуацію,  що склалася на державних підприємствах  "Завод складних мінеральних добрив" (Львівська область, м.Новий Розділ)  та  ПАТ "Полярон" (м.Львів, вул.Угорська, 14) у ході процедури банкрутства і продажу майна.

 

Голосування:  за – одноголосно

 Рішення прийнято.

 

З питання сьомого порядку денного виступив Філатов Б.А.

 

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли присутні члени Комісії.

 

Заслухавши та обговоривши це питання, Комісія вирішила:

 

Затвердити План  роботи Комісії  на період третьої сесії восьмого скликання ( вересень 2015  – січень 2016 р.)  з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій, висловлених народними депутати України Лапіним І.О., Різаненком П.О., Унгуряном П.Я., Чекітою Г.Л., Усовим К.Г., Войціцькою В.М..   

 

Голосування:  за – одноголосно

 Рішення прийнято.

 

З питання восьмого порядку денного щодо організації роботи Комісії виступив Філатов Б.А.

 

Заслухавши та обговоривши інформацію Голови Комісії Філатова Б.А. щодо ґрунтовного опрацювання питань, винесених на розгляд Комісії та враховуючи пропозиції народних депутатів України Унгуряна П.Я.,  Корнацького А.О. 

 

Комісія вирішила:

 

1. Створити робочу групу з питань   приватизації морських портів України у складі народних депутатів України:

 

Унгуряна Павла Якимовича – заступника Голови Комісії (Голова)

Філатова Борис Альбертович – Голова Комісії (член робочої групи);

 Кіссе Антона Івановича - член робочої групи;  

 Чекіти Геннадія Леонідовича  - член робочої групи;

Дубініна Олександра Івановича - член робочої групи;

 

2.  Включити до складу робочої групи з підготовки пропозицій щодо подальшого розвитку  та приватизації підприємств зі значною часткою держави у статутному капіталі, що перебувають на різних стадіях банкрутства під головуванням народного депутата України Корнацького Аркадія Олексійовича,   народних депутатів України - членів Комісії Кіссе Антона Івановича,  Чекіту Геннадія Леонідовича. 

 

3. Звернутись до Фонду державного майна України з пропозицією - включити до складу конкурсної комісії з приватизації  ПАТ «Центренерго» з

правом  дорадчого голосу народних депутатів України –членів  Спеціальної контрольної комісії  з питань приватизації  Лапіна Ігоря Олександровича – Першого заступника Голови Комісії, Войціцьку Вікторію Михайлівну – члена Комісії, Дубініна Олександра Івановича – члена Комісії.

 

Голосування:  за – одноголосно

 Рішення прийнято

 

Рішення засідання  Комісії від 16.07.2015р. додаються.

 

 

Голова  Комісії                                                Філатов Б.А.             

        

Член Комісії                                                     Дубінін О.І.

 

 

 

Протокол  вела ст. консультант секретаріату Комісії  Демко О.В.