Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

31 січня 2018, 14:36

Щодо прискорення повернення акцій ПАТ «Укртелеком» у державну власність.


У Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації 18 січня 2018 під час розгляду питання: «Про купівлю Укрексімбанком та Ощадбанком облігацій, емітованих покупцем державного пакету акцій УкртелекомуТОВ «ЕСУ»  з’ясувалось,  що пакет акцій 92,7%  ПАТ «Укртелеком» перебуває під арештом.

У Комісії планується  08 лютого 2018 року детально розглянути можливі шляхи найшвидшого вирішення питання повернення акцій 92,7% ПАТ «Укртелеком»  у державну власність.

За інформацією Інтерфаксу:

В. о. Голови Фонду держмайна (ФДМ) України Віталій Трубаров заявив про те, що ФДМ звернувся до Генпрокуратури з проханням, у разі позитивного рішення суду щодо акцій ПАТ "Укртелеком", дозволити їх оперативне зарахування на рахунки Фонду.

Він зазначив, що розгляд касаційної інстанції у справі "Укртелекому" запланований на 20 лютого 2018 року, і ФДМ чекає на ухвалення остаточного рішення щодо повернення акцій оператора державі для подальшого їх зарахування на рахунки Фонду.

"Поряд із цим судовим процесом існує ще один, пов'язаний з акціями "Укртелекому" у рамках провадження Генеральної прокуратури, яка наклала арешт на ці акції, що зробило будь-який їх рух неможливим. Ми вже звернулися до ГПУ з проханням у разі позитивного рішення суду, а ми розраховуємо, що касаційна інстанція підтвердить попередні дві, зняти арешт з цих акцій, що дозволить у короткий термін зарахувати їх на наші рахунки", - написав В.Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, після зарахування акцій на рахунки ФДМ, Фонд планує здійснити повну інвентаризацію цього активу, оскільки акції мають бути підтверджені майном.

"Ми порівняємо те майно, що продавали, з тим, що є на сьогодні, і якщо було незаконне відчуження, то всі втрати будуть вирахувані і пред'явлені компанії, яка є суб'єктом господарювання", - наголосив він.

http://ua.interfax.com.ua/news/general/481128.html