Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

18 січня 2018, 16:30

Шановні колеги! Вітаємо з прийняттям Закону України «Про приватизацію державного майна».

 

Верховна Рада України 18 січня 2018 року прийняла урядовий проект Закону України «Про приватизацію державного майна».

Закон кардинально  змінює існуючі  у цій сфері  норми і правила процесу продажу не тільки об’єктів малої приватизації але й державних активів, які мають  стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Законодавчий акт визначає критерії, строки та механізми проведення великої та малої приватизації, окреслює питання банкрутства компаній та захисту інвесторів, визначає засади функціонування інституту радників, проведення оцінки майна та визначення його стартової ціни, формулює процедуру встановлення права власності і контролю за виконанням інвестиційних зобов’язань. Важливою новацією є також визначення процедури спорів, яка допускає можливість звернення до міжнародного комерційного арбітражного суду і ведення справи за принципами англійського права.

Народні депутати України – члени Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації взяли активну участь у підготовці законопроекту.

Зокрема, до другого читання Першим заступником Голови Комісії Лапіним І.О., заступниками Голови Комісії Різаненком П.О., Унгуряном П.Я., членом Комісії Войціцькою В.М. було подано 199 поправок, з яких 116 враховано та враховано частково.

Прозора і чесна приватизація створює умови для розвитку економіки, є ефективним способом залучення інвестицій.

Таким чином,  створена законодавча база для  отримання Державним бюджетом коштів в обсязі 21,3 млрд.грн від приватизації об'єктів державної власності.