Увага! Cайт не оновлюється

09 серпня 2019, 16:42 ( Секретаріат Комісії )

ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" обговорює можливості поліпшення екологічної ситуації

  Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" підтримав ініціативи Офісу президента України, домовившись про продовження модернізації підприємства та зниження впливу на довкілля, а також щодо реалізації соціальних проектів. Як повідомляється в прес-релізі меткомбінату в четвер, топ-менеджери "ArcelorMittal Кривий Ріг" наприкінці липня зустрілися з главою держави Володимиром Зеленським, а днями провели переговори з представниками його офісу. Сторони обговорили можливості поліпшення екологічної ситуації та впровадження соціальних проектів у Кривому Розі, в результаті досягнувши домовленості про реалізацію п'яти кроків. Детальніше читайте за посиланням: Interfax
  Інформаційно: ПАТ «АрселорМіталл Кривий Ріг» було повторно продано у 2005 році. Приватизація цього об’єкта вважається найбільше вдалою за всі роки приватизації державного майна. Взяті на себе інвестиційні зобов'язання при укладанні  договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь" інвестор в основному виконує. Але екологічна ситуація через забруднення атмосферного повітря у місті Кривий Ріг погіршується через те, що в договорі не передбачено більш жорсткі вимоги до інвестора у сфері екологічної безпеки.
  4 липня 2019 у Спеціальній контрольній комісії ВРУ з питань приватизації було обговорено питання забруднення атмосферного повітря від виробничої діяльності ПАТ «АрселорМіталл Кривий Ріг» та доручено Фонду держмайна підготувати відповідні зміни до законодавства в частині посилення зобов’язань інвестора при приватизації підприємств, що  мають екологічно небезпечні виробництва. Комісія і надалі триматиме це питання на контролі.