Увага! Cайт не оновлюється

Головна > Текстові публікації > Засідання Комісії > Протоколи засідань Комісії
Надрукувати Зменшити зону перегляду

Протоколи засідань Комісії

13 жовтня 2015, 12:44

Протокол виїзного засідання від 23 вересня 2015 р.

 

           

м. Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса, 75  

білий зал (сьомий поверх)                                                       23 вересня 2015 р            

Порядок денний       

 

1) Про стан виконання умов договору купівлі-продажу ПАТ «Дніпроенерго» стосовно Придніпровської теплової електростанції,  що  входить до складу ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та виконання нею зобов’язань щодо  тепло-електропостачання міста Дніпропетровська.

 

2) Щодо стану приватизації житлових приміщень у гуртожитках на прикладі міста Дніпропетровська та  забезпечення реалізації житлових прав їх мешканців.

 

3) Про приватизацію ПАТ «Дніпрометробуд» (підрядника будівництва метрополітену), наявність підстав для передачі його у комунальну власність  та умов завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську.

 Присутні:

1.  Філатов Б.А. - Голова Комісії (головуючий на засіданні)

2. Лапін І.О.  – Перший заступник

3.   Унгурян П.Я. – заступник Голови Комісії

Члени комісії:

Донець Т.А., Дубінін О.І., Лозовой А.С.,  Луценко І.В., Чекіта Г.Л.

Від секретаріату:

1.      Матвійчук О.С. - завідувач секретаріату

Запрошені:

1. Потімков Олександр Юрійович -  радник Комісії

2.  Берназюк Ян Олександрович -  директор Департаменту конкурентних продажів об’єктів приватизації Фонду державного майна України

 3. Сачівко Андрій Іванович  - заступник директора Департаменту договірного менеджменту, міждержавних майнових та корпоративних відносин Фонду  державного майна України

4. Шевчук Олеся Михайлівна - начальник відділу правової експертизи нормативно-правових актів Управління представництва інтересів Фонду  державного майна України у судах

5. Білан Олександр Михайлович  - начальник управління  власності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

6. Крук Олександр Васильович  - радник Міністра  енергетики та вугільної промисловості України

 

7. Коваль Володимир Васильович  - член Громадської ради Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

 

8. Ігнатенко Наталія Володимирівна  - в.о. Голови Дніпропетровського територіального відділення Антимонопольного комітету України

 

9. Шибко Дмитро  Віталійович  - начальник Державної  екологічної  інспекції у Дніпропетровській області

 

10. Юрченко Юрій Сергійович – заступник прокурора  Дніпропетровської області

 

11. Крищук Клавдія Василівна –  радник Голови    Дніпропетровської обласної державної адміністрації

 

12. Мирончук Віталій Ярославович – заступник голови профспілки працівників сфери підприємництва Дніпропетровської області

 

13. Крупський Анатолій Федорович – Перший заступник Дніпропетровського міського голови

 

14.Милешчик Володимир Адамович – директор  Дніпропетровського метрополітену

 

15. Лисенко Михайло Олександрович  - начальник управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради

 

16. Лук'янова Ксенія Сергіївна -  директор департаменту, начальник управління забезпечення депутатської діяльності Дніпропетровської міської ради

 

17. Сімченко Олег  Анатолійович – генеральний директор ПАТ  ДТЕК «Дніпроенерго»

 

 

         У зв’язку з відсутністю на засіданні Секретаря Комісії Усова К.Г.  за пропозицією Голови Комісії Філатова Б.А. запропоновано обов’язки Секретаря Комісії на цьому засіданні покласти на члена Комісії Дубініна О.І.  

Голосування :  за – 8  (одноголосно)

          Рішення прийнято.

З питання першого порядку денного виступив член Голова Комісії Філатов Б.А.  

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Філатов Б.А., Унгурян П.Я., Лозовой А.С., Луценко І.В., Дубінін О.І.

Заслухавши та обговоривши інформацію про стан виконання умов договору купівлі-продажу ПАТ «Дніпроенерго» стосовно Придніпровської теплової електростанції,  що  входить до складу ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та виконання нею зобов’язань щодо  тепло-електропостачання міста Дніпропетровська.

Комісія вирішила:

          1.  Звернутись до Генеральної прокуратури України з пропозицією надати інформацію щодо результатів розгляду господарським  судом            м. Києва справи № 910/8760/15-г за позовом Генеральної прокуратури України до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України та ДТЕК ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД   про визнання незаконними розпорядження, наказу, рішення, договору купівлі-продажу та зобов’язання вчинити певні дії, встановлені Фондом державного майна України наказом від 20.10.2011  № 1516, зокрема, в частині встановлення дискримінаційних умов щодо визначення кола учасників при проведенні конкурсу з продажу 25% акцій "Дніпроенерго".

 

            2. Рекомендувати Фонду державного майна України,  Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  Міністерству енергетики та вугільної промисловості України проаналізувати стан дотримання ліцензійних умов   ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго», зокрема, Придніпровською ТЕС,   ліцензійних умов щодо дотримання вимог статті 25 Закону України «Про теплопостачання» в частині незабезпечення енергією споживачів, які  не допускають порушень своїх обов'язків перед енергопостачальниками.

 

           3. Звернутись до Генеральної прокуратури України для вжиття заходів до ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» у зв’язку з недотриманням вимог статті  25 Закону України «Про теплопостачання» Придніпровською ТЕС.

             

           4. Запропонувати Фонду державного майна разом із Міністерством енергетики та вугільної промисловості  України вжити усіх передбачених законодавством заходів щодо забезпечення  виконання умов  договору купівлі – продажу пакету акцій ПАТ  «Дніпроенерго».

 

           5. Запропонувати Фонду державного майна разом із Міністерством енергетики та вугільної промисловості  України при підготовці умов    конкурсу купівлі – продажу державної частки енергетичних активів України (ПАТ «Центренерго та інш.») передбачити посилення відповідальності власників за припинення енергопостачання споживачів, вважати за  неприпустиме відсутність в умовах Договору  зобов’язань покупця стосовно тепло-електропостачання міста Дніпропетровська та інших міст розташування теплових електростанцій .

 

          6. Запропонувати Фонду державного майна України розглянути питання щодо доцільності ініціювання змін до умов договору купівлі-продажу щодо виключення спеціальної вимоги використання   вугілля,   що   видобувається   на шахтах, розташованих на території України,  в обсязі не менше 70 відсотків обсягу  палива,  що  використовується  товариством для виробництва електричної та теплової енергії на пиловугільних енергоблоках, які перебувають  у  власності  товариства.

 

          7. Рішення  Комісії  направити Кабінету Міністрів України, Генеральній прокуратурі України, Фонду державного майна України, Міністерству енергетики та вугільної промисловості  України,  Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Державній фіскальній службі України,  Антимонопольному комітету України.

З питання другого  порядку денного виступив член Комісії Чекіта Г.Л.  

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Філатов Б.А., Лозовой А.С., Луценко І.В., Донець Т.О.  Голова Комісії Філатов Б.А. запропонував доповнити підготовлений секретаріатом Комісії проект рішення наступними пунктами:

      6. Рекомендувати Міністерству  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  внести зміни до положення про порядок передачі квартир (будинків), житлових приміщень у власність громадян,  а саме:

           6.1. Уточнити порядок перебігу термінів оформлення права власності на кімнати в гуртожитках. (п.14).

      6.2. Уточнити перелік документів, які підтверджують законність проживання: ордер або договір найму або інший документ, що підтверджує законність проживання (п.18);

      6.3.   У строк  проживання зараховувати  загальний період проживання особи, в тому числі в різних гуртожитках.

 

        7.  Рекомендувати Дніпропетровській міській раді привести Положення про порядок передачі  у власність громадян жилих приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності  територіальної громади м. Дніпропетровськ,  у відповідність до законодавства, зокрема, щодо платних послуг, повязаних з процедурою приватизації кімнат в гуртожитках: 

 

 7.1 невідкладно вжити заходів щодо передачі у комунальну власність будівлі гуртожитку за адресою Набережна Перемоги, 46 для подальшої приватизації кімнат;

     7.2. надати Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації інформацію щодо статусу гуртожитків по                               м. Дніпропетровську та стану передачі  їх до комунальної  власності, а також стан оформлення права власності на кімнати.

 

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо стану приватизації житлових приміщень у гуртожитках на прикладі міста Дніпропетровська та  забезпечення реалізації житлових прав їх мешканців,  Комісія вирішила:

 

1. Запропонувати Кабінету Міністрів України розглянути питання щодо можливості   запровадження окремих преференцій та податкових пільг  для тих господарських товариств, які передадуть у власність мешканців кімнати у гуртожитках, що  входять до складу  статутних капіталів цих товариств, та внести відповідні законодавчі пропозиції у встановленому порядку.

2. Звернутись до Голови Верховної Ради В.Гройсмана та до профільного комітету Верховної Ради щодо прискорення розгляду та прийняття  проекту Закону,  реєстраційний  № 1076 від 27.07.2014.

    3. Рекомендувати Дніпропетровській міській раді прискорити оформлення права власності  та приватизацію кімнат у колишніх гуртожитках   ВАТ «Завод Дніпропрес».   

   4. Запропонувати  Фонду державного майна України та його Регіональному відділенню у Дніпропетровській області :

 

     4.1. невідкладно вжити заходів щодо передачі у комунальну власність будівлі гуртожитку за адресою Набережна Перемоги, 46 для подальшої приватизації кімнат;

         4.2. надати Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації інформацію щодо статусу гуртожитків по                           м. Дніпропетровську та стану передачі  їх до комунальної  власності, а також про стан оформлення права власності на кімнати в гуртожитках.

5. Звернутись до Генеральної прокуратури України із пропозицією проінформувати Комісію про результати розгляду скарги мешканців гуртожитку за адресою провулок Добровольців, 10  у Дніпропетровську.

      6. Рекомендувати Міністерству  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  внести зміни до положення про порядок передачі квартир (будинків), житлових приміщень у власність громадян,  а саме:

           6.1.  уточнити порядок перебігу термінів оформлення права власності на кімнати в гуртожитках (п.14).

      6.2. уточнити перелік документів, які підтверджують законність проживання: ордер або договір найму або інший документ, що підтверджує законність проживання (п.18);

      6.3.   У строк  проживання зараховувати  загальний період проживання особи, в тому числі в різних гуртожитках.

 

        7.  Рекомендувати Дніпропетровській міській раді привести Положення про порядок передачі  у власність громадян жилих приміщень (кімнат) у гуртожитках, що належать до комунальної власності  територіальної громади м. Дніпропетровськ,  у відповідність до законодавства, зокрема, щодо платних послуг, повязаних з процедурою приватизації кімнат в гуртожитках: 

 7.1 невідкладно вжити заходів щодо передачі у комунальну власність будівлі гуртожитку за адресою Набережна Перемоги, 46 для подальшої приватизації кімнат;

     7.2. надати Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації інформацію щодо статусу гуртожитків по                          м.  Дніпропетровську та стану передачі  їх до комунальної  власності, а також стан оформлення права власності на кімнати.

 

8.  Рішення Комісії надіслати Кабінету Міністрів України,  Міністерству будівництва та регіональної політики  України, Фонду державного майна України,  Дніпропетровській міській раді.

З питання третього  порядку денного за пропозицією Голови Комісії Філатова Б.А. виступив заступник Голови Дніпропетровської міської Ради Крупський  А.Ф.

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Лозовой А.С.,  Дубінін О.І., Луценко І.В., Донець Т.І.  

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо стану приватизації ПАТ «Дніпрометробуд» (підрядника будівництва метрополітену), наявність підстав для передачі його у комунальну власність  та умов завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську,  Комісія вирішила:

1.  Рекомендувати Кабінету Міністрів України, Міністерству  економічного розвитку і торгівлі України,  Фонду державного майна України з метою  реалізації проекту «Завершення будівництва метрополітену в. м. Дніпропетровськ»:

1.1. внести зміни до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.07.2014 за № 667-р  та Постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2015      № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році» щодо виключення  ПАТ “Дніпрометробуд» з  переліку об’єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році;

1.2. забезпечити передачу цілісного майнового комплексу ПАТ “Дніпрометробуд»  до комунальної власності територіальної громади міста Дніпропетровськ  відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

2. Відмітити,  що внаслідок затримки з проведенням  тендерних процедур з визначення підрядної організації – основного виконавця робіт із завершення будівництва трьох станцій Дніпропетровського метрополітену,   існує загроза невиконання умов кредитних угод  з  ЄБРР і ЄІБ .

 

 3.   Рішення Комісії надіслати до Кабінету Міністрів України, Міністерства будівництва та регіональної політики  України, Фонду державного майна України,  Дніпропетровської   міської  ради.

 

Голосування по всіх трьох питань :  за – 8 (одноголосно)

          Рішення прийнято.

Рішення та стенограма засідання  Комісії від 23.09.2015р. додаються.

 

            Голова комісії                                                        Б.А. Філатов

             Член Комісії                                                           О.І. Дубінін

 

Протокол вів завідувач секретаріату Комісії  Матвійчук О.С.