Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

06 серпня 2019, 09:27

ОПЗ поновив виробництво мінеральних добрив

 ПАТ "Одеський припортовий завод" 4 серпня 2019 , після більш ніж річного простою, запустив виробництво аміаку і карбаміду. "Після більш ніж річного простою Одеський припортовий завод (ОПЗ) почав запуск виробництва аміаку і карбаміду. І хоча попереду ще кілька днів нервування, можна сказати, що ми на фінішній прямій. Завод отримав природний газ за договором переробки давальницької сировини від компанії "Агро Газ Трейдинг", згідно з договором, мінімальний період співпраці компаній складе чотири місяці з можливістю подальшої пролонгації за погодження наглядової ради ОПЗ". Про це повідомив перший заступник генерального директора заводу Микола Щуріков нас своїй сторінці у Facebook, інформує БІЗНЕС. Щуріков додав, що завод щомісяця буде отримувати близько 60 млн кубометрів газу.
25 липня 2019 керівництво "Одеського припортового заводу" повідомило про укладання угоди з компанією "Агро Газ Трейдинг", в рамках якої "АГТ" постачатиме ОПЗ природний газ і отримуватиме аміак та карбамід в якості готової продукції.
Інформаційно: Уряд затвердив перелік  великої приватизації на 2019 рік, до якого увійшло  ПАТ "Одеський припортовий завод".ОПЗ- одне з найбільших хімічних підприємств країни безуспішно намагалися приватизувати. Остання спроба була зроблена в 2016 році, коли 99,6% акцій заводу виставили на продаж за 13,175 млрд грн. Але конкурс не відбувся - жоден інвестор не подав на нього заявку. Виробництво азотних добрив на ОПЗ в останні роки велося з перебоями, а потім і зовсім зупинено. Фактично завод не працював більше як рік. Збитки ОПЗ за 2018 рік склали 750,5 млн грн, а за 2017 рік - 1,448 млрд грн. Нагадаємо: це - збитки держави, тобто гроші платників податків.
  Спеціальна контрольна комісія ВРУ з питань приватизації неодноразово розглядала на своїх засіданнях проблемні питання, що пов’язані з приватизацією ОПЗ  та наголошувала, що ефективної приватизації можна досягти лише за умови вирішення основних проблем підприємства, серед яких висока вартість природного газу, величезна кредиторська заборгованість, невирішеність питання із судовою суперечкою у Стокгольмському арбітражу по стягненню боргу з ОПЗ, нерозслідувані оборудки із завдання збитків підприємству, тощо. (Рекомендації круглого столу, Рішення Комісії).
  Комісія і надалі триматиме на постійному контролі питання, пов’язані з приватизацією цього підприємства, яке має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.