Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

10 липня 2019, 12:01

Затвердження Урядом інвестиційних радників розблоковано

     "Фонд державного майна виграв касацію, яка розблокувала затвердження Кабінетом Міністрів України інвестиційних радників на Одеський припортовий завод, Вугільну компанію «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар» та Об’єднану гірничо-хімічну компанію. Касаційний апеляційний суд у складі Верховного суду підтримав позицію Фонду та скасував забезпечення у нікчемному позові Грант Торнтон, який фактично на рік заблокував процес великої приватизації, забороняючи Уряду затверджувати відібраних інвестиційних радників.."- повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Фонду Віталій Трубаров.
   Інформаційно: За результатами проведеного з 26 по 31 липня 2018 року  конкурсного  відбору радників з підготовки до приватизації та продажу таких об’єктів: ПАТ «Одеський припортовий завод»,  ПрАТ «Індар», ПрАТ «Президент-Готель», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Завод «Електроважмаш», ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», з переможцями укладено відповідні договори про надання послуг. Але приватизація великих об’єктів залишається заблокованою через судові позови, ініційовані компаніями, які брали участь у конкурсі з відбору інвестиційних радників. Так 21 і 22 серпня 2018 року ТОВ "Грант Торнтон", яке брало участь у конкурсах з відбору радників, звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовами до ФДМУ, у яких просило визнати недійсними результати конкурсів з відбору радників для ДП "Завод «Електроважмаш", ДП «Вугільна компанія "Краснолиманська" та ПрАТ "Індар". Позов до ФДМУ з вимогою скасувати рішення конкурсної комісії з відбору радників ОГХК і ОПЗ подало також ТОВ "АК Маршаллер і партнери", а у вересні всі вони були об'єднані в одну справу. Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету Міністрів України затверджувати радників з підготовки до приватизації та продажу  цих об’єктів.
 Справа з оскарження результатів відбору інвестиційних радників триває, але з’явилася можливість розпочати підготовку до приватизації:
ПАТ «Одеський припортовий завод» - радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital.
ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» та ПрАТ «Індар» - радник «Конкорд Консалтинг» в складі консорціуму KPMG, «Бюро Маркуса», Redcliffe Partners.
ДП «Завод «Електроважмаш» - радник «KPMG Україна» в складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting.
ПАТ «Об‘єднана гірничо-хімічна компанія» - радник «BDO корпоративні фінанси» в складі консорціуму Baker Tilly Ukraine, ASSET EXPERTISЕ, Інноваційний центр «Екосистема»