Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

28 січня 2019, 10:02

Головна мета приватизації — це боротьба з корупцією

«…Якщо бути відвертими, то велика приватизація — це велика проблема. Проблема більша і складніша, ніж загальне уявлення про те, що погані політики не хочуть продавати державне майно через власні корупційні інтереси чи популізм. Ні, це теж є, заперечувати не буду. Ми всі розуміємо, що на більшості державних підприємств, як поліпи, наросли посередники, які на цих ДП заробляють. Ми розуміємо, що заробляють вони всупереч закону, у нас є навіть купа кримінальних справ від НАБУ до ГПУ, які це підтверджують. Але це — півбіди.

    Головна проблема в тому, що ті об'єкти, які ми продаємо, ніхто брати не хоче. Ми так довго розповідали всім про священне державне майно, яке нікому віддати не можна, що дійшли до того, що попит на більшу частину об'єктів великої приватизації практично відсутній. А це об'єкти великі, часто містоутворюючі, продати їх за одну гривню — це політичне самогубство».

«… головна мета приватизації — це боротьба з корупцією. Бо хоч яке з підприємств візьмеш — усі в судах. Одні депутати його захищають, інші — нападають. Що там узагалі робити депутатам? Друга за важливістю мета приватизації — зробити ці підприємства нормально працюючими. Зараз їхній рівень роботи настільки поганий, що страшно стає. Якби знайшовся інвестор, що може забезпечити їхню стабільну роботу навіть не на найкращому, нехай на середньому рівні, наша економіка тільки виграла б. Бо це і розвиток промисловості, і робочі місця, і зростання економіки, і бізнес-клімат…»

Детальніше можна ознайомитися в ексклюзивному інтерв’ю Першого заступника міністра МЕРТ Максима Нефьодова газеті "Дзеркало тижня".