Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

18 січня 2019, 16:16

Через заборгованість ЗТМК арештували рахунки "Запоріжжяобленерго"

   Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК) залишається найбільшим боржником компанії «Запоріжжяобленерго», яка не може проводити ремонтних робіт, а також ставить під загрозу енергозабезпечення Запорізької області. Лише протягом минулого 2018 року комбінат недоплатив за спожиту електроенергію 186 млн грн. Загальна ж сума його боргу на сьогодні становить 778 млн грн., це без урахування штрафних санкцій», — повідомляють у «Запоріжжяобленерго». Також зазначається, що через борги «ЗТМК» компанія не змогла розрахуватися з державним Енергоринком, через що на її рахунки наклали арешт. Наразі сума боргу «Запоріжжяобленерго» перед державою складає 717 мільйонів гривень.
Детальніше читайте за посиланням: Громадське
  Інформаційно: 12.12.2018 року Центральним апеляційним господарським судом відмовлено в задоволенні апеляційних скарг відповідачів на рішення Господарського суду Запорізької області від 09.07.2018 року, яким повністю задоволено позов керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави до компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» (Кіпр) і ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» щодо розірвання договору про заснування цього товариства та повернення державі цілісного майнового комплексу комбінату. Договір було укладено між Фондом держмайна та компанією Фірташа «Толеріс Трейдинг Лімітед» у 2013 році нібито з метою залучення інвестицій у прогресивні технології та створення високорентабельного виробництва.
  Спеціальна контрольна комісія ВРУ з питань приватизація на своїх засіданнях  та робочих групах неодноразово розглядала це питання і тримає на постійному контролі.