Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

02 березня 2018, 15:22

01 березня 2018 року у Комісії було розглянуто питання «Щодо доцільності приватизації Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство»

 

Державна судноплавна компанія «Чорноморське морське пароплавство» (далі- ДСК «ЧМП») перебуває у переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. ДСК «ЧМП» належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України. У березні 2003 року Господарським судом Одеської області порушено справу про банкрутство, а у 2006 році введено процедуру санації ДСК «ЧМП». На сьогодні ДСК «ЧМП» перебуває у процедурі санації (відновлення платоспроможності та фінансового оздоровлення). На січень 2017 року ДСК «ЧМП» мало всього 1 судно (на січень 1993 року підприємство мало 227 одиниць плавзасобів).

Станом на сьогодні до державної власності повернуто 17 об’єктів нерухомості у м. Одеса та за її межами. В процесі відновлення втраченого права державної власності перебувають і інші об’єкти нерухомості.                                      Відновлено контроль над спільним українсько-в’єтнамським підприємством «Лотос», основним активом якого є порт та портова інфраструктура у м. Хошимін (В’єтнам), де ДСК «ЧМП» є співзасновником та отримано дивіденди за останні 8 років, а це близько 250 тисяч доларів США. Повністю погашено заборгованість з заробітної плати, ведеться робота по поверненню протиправно втрачених іноземних активів та флоту підприємства до державної власності.                                                                                                      З огляду на зазначене Комісією вбачається необхідність відтермінування процесу приватизації Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» до повернення втрачених активів цього підприємства з метою покращення інвестиційної привабливості підприємства та отримання максимальних надходжень від приватизації до Державного бюджету України.