Увага! Cайт не оновлюється

08 липня 2019, 18:02 ( Секретаріат Комісії )

Приватизувати державні землі потрібно в останню чергу

 Чому старт ринку з продажу державної землі приречений на невдачу? ...Приклади багатьох європейських країн показують, що продаж державних земель — не та справа, де треба поспішати. Зокрема, після об'єднання Німеччини ця країна мала ті самі проблеми з державними землями, що й ми в Україні зараз. Аби оптимальним шляхом вирішити ці проблеми, німці реалізують тривалу програму. Вони розпочали приватизацію державних земель в кінці 1980-х років, а закінчити цей процес планують десь у 2030-х роках.

   Якщо запускати ринок землі лише з продажу земель державної власності, це може посилити корупційну складову в роботі чиновників. Поки не скасована можливість безплатної приватизації земель, у чиновників завжди буде дві опції: продати ділянку чи не менш "законно" подарувати її комусь безкоштовно.

  Приватизувати державні землі потрібно в останню чергу, а наразі потрібно шукати для них ефективного користувача. Лише коли на державних угіддях будуть з'являтися більш-менш успішні фермери та середні підприємства, можна буде потроху продавати ці землі їм у приватну власність.

   Детальніше можна ознайомитися за посиланням: Українська правда