Увага! Cайт не оновлюється

05 липня 2018, 17:13 ( Секретаріат Комісії )

5 липня 2018 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада

 
05 липня 2018 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада з розгляду звіту про роботу Фонду державного майна України у 2017 році. У нараді взяли участь народні депутати України : Ігор Лапін, Павло Різаненко, Геннадій Чекіта, Ігор Луценко, Олександр Нечаєв, Тетяна Донець, Антон Кіссе, керівник Фонду державного майна України, член Рахункової палати, відповідальні працівники Мінекономрозвитку.

Під час наради було заслухано Звіт про роботу Фонду державного майна України та результати виконання Державної програми приватизації у 2017 році. Під час обговорення народні депутати звернули увагу на невиконання планових завдань щодо надходження коштів від приватизації до Державного бюджету України (19,7%) та від оренди державного майна (66%). Також було поінформовано про хід приватизації резонансних об’єктів.

У 2017 році Фонд державного майна приватизував 156 об’єктів. Про це заявив в.о. Голови Фонду Віталій  Трубаров. "В 2017 році маємо вищий показник за останні два роки надходжень в держбюджет від приватизації держмайна – Фондом перераховано до бюджету понад 3 млрд гривень. Ці кошти забезпечив, зокрема, продаж 5 об’єктів енергетичної галузі, а сума отримана від продажу цих об’єктів у 27 разів вище від їх номінальної вартості. Загальна кількість приватизованих об’єктів у 2017 році становить 156.   У 2017 році Фондом також забезпечено надходження майже мільярду гривень від сплати дивідендів та відрахування частини чистого прибутку господарських товариств", - повідомив керівник Фонду. Крім того, він додав, що надходження коштів від оренди державного майна становить 1 млрд 55 млн гривень.

Звіт про роботу Фонду державного майна України та хід приватизації державного майна взято до відома.