Увага! Cайт не оновлюється

24 травня 2018, 17:36 ( Секретаріат Комісії )

24 травня 2018 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада

    24 травня 2018 року  у  Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації  відбулася робоча нарада за участю представників ФДМУ, Мінекономрозвитку, Мінінфрастуктури, ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».
   Заслухано доповідь Мінінфраструктури та Фонду держмайна щодо поточного стану морських портів України та перспектив реалізації державно-приватного партнерства у цій сфері.
   Оренда так і залишається найпоширенішим видом взаємодії державного та приватного капіталу у більшості морських портів – чинними є 467 договорів оренди об’єктів нерухомості держвласності загальною площею більше мільйона квадратних метрів.
   Фонд держмайна повідомив, що надходження від оренди об’єктів портової інфраструктури у 2016-2018 роках становили майже півмільярда гривень і збільшились до 20 відсотків від загальних надходжень від оренди всього держмайна. Це більше, ніж у 2014 році, коли в середньому оренда портової нерухомості державної власності коштувала орендарям всього лише 5 гривень за квадратний метр на місяць, але вкрай недостатньо, якщо порівняти ці суми із фінансовою віддачею у провідних портах світу.
   Заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив про зміни у політиці Уряду стосовно відмови від приватизації державних стивідорних компаній – морських портів та про заходи щодо підвищення ефективності використання державної портової інфраструктури.
   Також на робочій нараді було обговорено перспективи приватизації державного пакета акцій ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», який було повернутого у 2015 році у державну власність та вирішено провести наступне засідання за участю представників Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України, СБУ, НАБУ з метою недопущення знищення унікального виробника алюмінієвої продукції в Україні.