Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

05 серпня 2019, 17:10

ТЕЦ потрібно або приватизувати, або невідкладно передавати органам місцевої влади

   Першого серпня 2019 відбулася урядова нарада з підготовки до опалювального сезону, запуску  теплоцентралей та своєчасної подачі тепла в оселі.

Інформаційно: Для приватизації   у 2012-2016 роках до Фонду державного майна були передані:  ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», «Миколаївська ТЕЦ», АТ «Херсонська ТЕЦ»,  ПАТ «Одеська ТЕЦ», АТ «Дніпровська ТЕЦ» та  ПАТ «Криворізька теплоцентраль». Сумарна збитковість цих об’єктів понад 400 мільйонів гривень, а кредиторська заборгованість становила більше 2,5 млрд.   У січні 2019 Уряд затвердив перелік великої приватизації на 2019 рік, до якого увійшли ці об’єкти. 

"...Фонд двічі виставляв на продаж Миколаївську та Херсонську ТЕЦ, однак жоден інвестор не ризикнув купити підприємства з такими боргами. У 2018 році відповідно до нового закону про приватизацію Фонд відібрав інвестиційних радників на ці підприємства, однак Кабінет Міністрів України призупинив процес підготовки до приватизації та на прохання міських рад ініціював процес передачі ТЕЦ у комунальну власність. Три міські ради - Херсонська, Одеська та Сєвєродонецька - готові прийняти ці об’єкти в комунальну власність і вже прийняли відповідні рішення, однак міські ради чекають на зміни до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», які дозволять отримати ці підприємства вже без кредиторської заборгованості, створеної їхніми ж комунальними підприємствами через нерозрахунок за спожите тепло." - повідомив на своїй сторінці у Facebook Віталій Трубаров.

Також він додав: "Теплоелектроцентралі потрібно або приватизувати і ставити роботу на ринкові, бізнесові рейки, або невідкладно передавати органам місцевої влади, які вже на місцях мають визначитися, чи вони платитимуть самі за борги населення і різницю в тарифах, чи закликатимуть населення розраховуватися за спожите тепло."