Увага! Cайт не оновлюється

25 червня 2019, 16:42 ( Секретаріат Комісії )

Велика приватизація залишається пріоритетом

  Фонд державного майна України звертається до Президента України з проханням допомогти розблокувати процес великої приватизації, який вже рік заблокований сумнівними судовими справами.

"Президент дав чіткий сигнал бізнесу, що від ідеї приватизації ніхто відходити не буде.Проте, останній рік показав, що навіть найпрогресивніший закон про приватизацію і всі намагання запустити велику приватизацію можуть розбитися об корумповану судову систему, яка виносить рішення, що суперечать не тільки законодавству, а й здоровому глузду. Відібрані інвестиційні радники на Одеський припортовий завод, Вугільну компанію «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар», Об’єднану гірничо-хімічну компанію, «Президент Готель» залишаються заблоковані рішеннями судів. Відповідно, інвестиційні радники не затверджені і розпочати практичну роботу з приватизації неможливо. Ми дійшли до того, що менеджмент «Президент Готелю» в суді вирішує, чи має право держава як власник продавати своє майно.

 Підтримка Президента вкрай необхідна, і Фонд на неї розраховує. Самостійно зламати олігархічну систему «кришування» державних підприємств буде надто складно"- написав  керівник ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.