Увага! Cайт не оновлюється

15 лютого 2019, 17:31 ( Секретаріат Комісії )

ОПЗ бореться за виживання

   Запуск виробництва на Одеському припортовому заводі знову відкладається в кращому випадку до кінця лютого.
 Про це повідомив заступник директора підприємства Микола Щурик: "Держкомпанія «Укртрансгаз», що є оператором українських газопроводів, через технічні причини не може зареєструвати нового партнера ОПЗ, компанію «Енергетичний еквівалент», в якості постачальника газу на завод. Всім, у кого залишилося терпіння і можливість, доведеться чекати кінця цього місяця, коли за законом можна буде замінити постачальника газу і почати отримувати газ для запуску виробництва. При цьому компанія «Енергетичний еквівалент» виконала всі свої зобов'язання щодо забезпечення підготовки заводу до запуску."
Детальніше читайте тут
    Нагадаємо: Уряд 16 січня 2019 своїм розпорядженням №36 затвердив перелік об’єктів великої приватизації на 2019 рік, до якого включено ПАТ "Одеський припортовий завод". Наприкінці 2018 року відбувся конкурс з відбору інвестиційного радника для підготовки до приватизації ОПЗ, але процес затвердження Урядом переможця конкурсу- Pericles Global Advisory LLC-   заблоковано рішенням шостого апеляційного суду.
   На початок лютого 2019 року була запланована «остання» спроба запуску ОПЗ - постачання сировини має забезпечити за давальницькою схемою компанія "Енергетичний еквівалент". Комісія неодноразово про це писала. Але на сьогодні роботу ОПЗ так і не було відновлено і конкретних строків запуску підприємства керівництво ОПЗ не називає. Крім того, податкова заборгованість ОПЗ склала 6,2 мільйона гривень, а загальний борг до початку 2019 року - майже 7,7 мільярда. Заборгованість по заробітній платі перевищила 30 мільйонів гривень. За останньою інформацію частину заборгованості по заробітній платі (15 млн.грн) погашено.