Увага! Cайт не оновлюється

04 жовтня 2018, 18:13 ( Секретаріат Комісії )

04 жовтня 2018 року у Спеціальній контрольній комісії ВРУ з питань приватизації відбулася робоча нарада

  04 жовтня 2018 року у Спеціальній контрольній комісії ВРУ з питань приватизації відбулася робоча нарада з розгляду наступних питань :

1. Інформація ФДМУ щодо стану виконання бюджетного завдання та прогноз в частині надходження коштів від приватизації у 2018 році.             

2. Щодо майнового стану та перспектив подальшої діяльності ПАТ«Одеська ТЕЦ».
3. Щодо постприватизаційної ситуації на об’єктах ПАТ «Західенерго».

  У нараді взяли участь народні депутати України : Ігор Лапін, Павло Різаненко, Геннадій Чекіта, керівник Фонду державного майна України,  відповідальні працівники,  Мінфіну, Міненерговугілля, НКЦПФР, Одеської ОДА, Одеської міськради.

Під час наради було заслухано інформацію Фонду державного майна України щодо стану виконання бюджетного завдання та прогноз в частині надходження коштів від приватизації у 2018 році. Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» Фонду було встановлено завдання з надходження коштів від приватизації державного майна обсягом 21,3 млрд. грн. За оперативними даними Фонду, станом на 21 вересня 2018 року від приватизації державного майна до державного бюджету перераховано 76, 2 млн. грн. Зазначено, що Кабінетом Міністрів України затверджено умови продажу державного пакету акцій 78,289% ПАТ “Центренерго” та його  стартова ціна – біля 6 млрд. грн.


            

На нараді також було обговорено питання щодо майнового стану та перспектив подальшої діяльності ПАТ «Одеська ТЕЦ», зокрема припинення процедури ліквідації, переходу до процедури банкрутства та  умов передачі Одеської ТЕЦ  до комунальної власності для збереження ТЕЦ, як основного джерела теплопостачання міста Одеса. Народний депутат України- член Комісії Геннадій Чекіта акцентував увагу на необхідність пошуку шляхів погашення заборгованості за спожитий природний газ. 

Крім того, було обговорено постприватизаційну ситуацію на об’єктах ПАТ «Західенерго». Народний депутат України- заступник Голови Комісії Павло Різаненко акцентував увагу на тому, що приватизація  державного пакету 45,103%  акцій ПАТ «Західенерго»  у 2012 році відбулася в умовах лобіювання інтересів "ДТЕК  ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД" органами державної влади та відсутності реальної конкуренції. Звернув увагу Фонду державного майна України на неприпустимо короткий термін здійснення поточної перевірки виконання умов договору купівлі - продажу  пакета акцій ПАТ «Західенерго», що відбулася у період з 28.08.2017 по 01.09.2017 року, а також на те, що  Фондом державного майна України не залучались до перевірки представники профільних Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Міністерства екології та природних ресурсів України.