Увага! Cайт не оновлюється

04 квітня 2018, 17:36 ( Секретаріат Комісії )

Робоча група під головуванням Міністра Кабінету Міністрів узгодила проект плану великої приватизації на 2018 рік

        Під головуванням Міністра КМУ, голови Офісу реформ КМУ Олександра Саєнка відбулося друге засідання робочої групи з приватизації, під час якого, зокрема, продовжилась робота над переліком ключових підприємств для приватизації в 2018 році.

У засіданні взяли участь Міністр фінансів Олександр Данилюк, Посол ЄС, голова ЄБРР Франсіс Маліж, перший заступник Міністра економрозвитку Максим Нефьодов, представники Міністерства економрозвитку, в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров, члени Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні та міжнародні експерти.

За підсумками засідання робочої групи узгоджено проект плану великої приватизації. Прийнято рішення про те, що Фонд державного майна винесе його на розгляд одного із найближчих засідань Уряду. Учасники засідання заслухали інформацію від Фонду, який затвердив список підприємств малої приватизації, що вперше будуть продаватися через прозорі електронні аукціони за новими правилами. Перед Фондом поставлено завдання забезпечити проведення приватизації прозоро та в інтересах держбюджету.

Учасники робочої групи також заслухали представників компанії Ernst&Young, яка відібрана радником щодо приватизації Центренерго.

Окрім того, учасники засідання заслухали проміжний звіт щодо приватизації Одеського припортового заводу. Прийнято рішення на наступному засіданні детально розглянути презентації провідних світових інвестиційних радників щодо можливих способів і підходів до приватизації цього стратегічного об’єкта.

Склад Робочої групи з приватизації нещодавно оновлено з метою ефективної координації органів влади, підготовки рекомендацій і пропозицій до проектів рішень КМУ щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, які підлягають приватизації, залучення міжнародної фінансової та технічної допомоги для підготовки до приватизації та виставлення об’єктів на продаж; проведення аналізу основних проблем забезпечення прозорої та конкурентної приватизації.

Очолює групу Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко. Крім представників Секретаріату Уряду, міністерств та Фонду державного майна, до складу робочої групи увійшли представники Офісу реформ КМУ, Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Міжнародної фінансової корпорації, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу в Україні.