Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

19 квітня 2019, 12:18

На велику приватизацію попит не надмірний, тому що ми продаємо не золото

Фрагмент інтерв'ю з першим заступником міністра МЕРТ Максимом Нефьодовим:

Ситуація значно складніша, ніж здається. На нашу велику приватизацію попит не надмірний, тому що ми продаємо не золото. Оскільки це досить складні об'єкти, із ними треба працювати. Підхід "у лоб" – неефективний. Там є борги, токсичні питання, наприклад кредити Фірташа, яких іноземці бояться, тому що він під арештом. Ми вже змінили закон про приватизацію. Тепер процес може йти виключно через інвестиційних радників. Зараз ми в сумній ситуації, коли проведено конкурси з добору радників і ці радники судяться між собою. Є підозра, можливо, це неспроста і пов'язано з політичним циклом, готовністю чи неготовністю виставити ці об'єкти на продаж.
 
  Моє особисте бачення: жодної альтернативи приватизації просто не існує. Це активи, які дешевшають із кожним роком. На жаль, там є корупція, зокрема й політична, системно ситуація не поліпшується, тому поки їх можна продати, треба продавати.
   
Що можна зробити, якщо підійти до процесу з головою, ми демонструємо на прикладі малої приватизації, де об'єкти розлітаються як гарячі пиріжки, навіть такі, які, здається, неможливо продати. Але для того, щоб це сталося, треба було пройти великий шлях, побудувати процес простий, прозорий і швидкий. Тепер усі задоволені. Я дивлюся і дивуюся: за якийсь підвал у Києві торгувалося 100 осіб! Аукціон тривав до п'ятої ранку. Насправді це круто. Тож альтернативи приватизації немає. Не хочу давати поради Фонду держмайна, який займається великою приватизацією, але йому явно щось треба робити. 
            Детальніше читайте у ексклюзивному інтерв’ю тут