Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

20 березня 2019, 16:54

У якому стані буде ЗТМК, коли держава його отримає?

  Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК)- це стратегічне підприємство, єдиний у Європі завод з виробництва титанової губки наразі контролює Дмитро Фірташ, нарешті можуть повернути у власність держави. Процес повернення державі металургійного гіганта, який контролює Фірташ, максимально затягується. Для чого це робиться, хто купує його продукцію і чому завод заробляє все менше.
   Фірташ не виконав взяті на себе зобов'язання: 110 млн дол, які олігарх повинен був вкласти у модернізацію заводу, були витрачені менеджментом компанії не за призначенням. Замість оновлення потужностей кошти опинилися на рахунках банку "Надра", яким володів Фірташ, а потім були направлені на погашення боргів.
   У підсумку суд ухвалив рішення повернути завод державі. Проте ЗТМК досі під контролем менеджменту олігарха. Процес повернення активу на баланс держави затягується, прокурори нікуди не поспішають, а команда Фірташа тимчасом вичавлює із заводу все можливе, максимально завантажуючи зношені потужності.
 Чому ЗТМК уже два роки не повертають державі читайте за посиланням: Економічна правда
Спеціальна контрольна комісія ВРУ з питань приватизації неодноразово розглядала це питання на своїх засіданнях та нарадах і тримає на постійному контролі.