Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

25 лютого 2019, 10:55

Успішна мала і заблокована велика приватизація

 Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов розповів про ситуацію з приватизацією: " Для мене ситуація з великою приватизацією – сумний приклад того, що реформи не можна проводити "на острові". Тобто не можна робити приватизацію незалежно від того, що відбувається з судовою реформою або реформою правоохоронної системи. Дуже хотілося б, щоб судова реформа проходила швидше і у нас взагалі не було в країні такого поняття, як "заблоковано судом".Я дуже хочу, щоб хоча б 1-2 об'єкти великої приватизації ми в цьому році все-таки довели до логічного завершення. Але чекаємо рішення судів. Адже це у нас незалежна гілка влади. А вона заборонила Мінекономіки окремо, Фонду держмайна окремо що-небудь робити, робити які-небудь дії. Ми повністю зараз зупинені. Тому зробити будь-які прогнози неможливо. Тим більше, це поки рішення тільки суду першої інстанції.
- Чи планується виставляти в цьому році нові об'єкти великої приватизації?
- В списку об'єктів, дозволених до великої приватизації, зараз 22 об'єкти. І практично всі об'єкти, які реалістично продати, вже виставлені – 12 об'єктів. З цього списку поки не виставлені тільки компанії, які знаходяться в дуже складному фінансовому становищі, і ми не можемо навіть успішно провести конкурс радників (ніхто не береться їх продати). А ще обленерго, продавати які зараз, до вирішення ситуації з RАВ-тарифами, просто немає сенсу, інакше це буде, напевно, найбільш неефективний продаж з боку держави. Чекаємо, поки НКРЕКП визначиться з розміром цих тарифів, після чого, напевно, ціна цих об'єктів може дуже істотно зрости.
  У Верховній Раді лежить законопроект про розширення переліку дозволених до великої приватизації об'єктів. Коли він буде прийнятий – так, з'являться нові об'єкти, які можна буде готувати до приватизації. Але зараз на це складно будувати плани."
Детальніше читайте у ексклюзивному інтерв'ю газеті Сегодня