Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

22 лютого 2019, 16:35

Блокування великої приватизації стримує іноземні інвестиції

  Стримують вихід іноземних компаній на український ринок такі фактори:

1. Позикове фінансування дороге для більшості українських компаній. Міжнародні компанії можуть залучати капітал за прийнятними ставками, а українські змушені залучати фінансування від локальних банків за високими відсотковими ставками.
2. Блокування великої приватизації призводить до погіршення фінансового положення державних компаній і неможливості модернізації їх основних засобів.
3. Недостатній рівень інвестицій в модернізацію інфраструктури та об'єктів логістики — порти, залізничні дороги, автомагістралі. Їх незадовільний технічний стан стримує інвестиційну привабливість України і в суміжних сферах економіки.

4. Низькі темпи реформ у різних сферах, у тому числі — у сфері боротьби з корупцією. Швидші реформи покращили б легкість ведення бізнесу в Україні, в тому числі — процеси його реєстрації та отримання дозвільних документів. Також реформи додали б упевненості інвесторам в безпечності інвестування в Україну.
5. Рівень прозорості на державному рівні хоч і поліпшився із запуском платформи ProZorro, та у приватному секторі він перебуває на низькому рівні.Покращення цього показника не лише допомагало би оцінити вартість об'єкта інвестування, а й стимулювало би інвесторів вкладати кошти в Україну, дозволяло би їм розуміти, які прибутки вони отримають від таких інвестицій.
6. Зняття мораторію на торгівлю землею активізувало би ринок та дозволило б залучити в країну крупних іноземних гравців. Це важливо насамперед для агросектору. В результаті зросла би кредитоспроможність аграріїв та їх мотивація інвестувати в покращення продуктивності і якість земельного банку.

Більш детальніше можна ознайомитися за посиланням: Економічна правда