Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

06 лютого 2019, 13:24

Приватизація сприяє боротьбі з корупцією

   Приватизація підприємств в Україні принесе, як мінімум, два позитивних ефекти. Таку думку висловив інвестиційний банкір і економіст Сергій Фурса в коментарі телеканалу NEWSONE.
"Чим далі відкладати приватизацію, тим менше бажаючих щось купить. Тому що, воно і так морально застаріле і неефективне, а чим далі, тим гірше", - заявив Фурса.
Він додав, що приватизація підприємств вирішує кілька проблем. Наприклад, приватизація сприяє боротьбі з корупцією на державних підприємствах.
"Держпідприємство є основним центром корупції в Україні, поки їх не приватизувати, вона не зупиниться", - повідомив він. Другий плюс від приватизації - це подача сигналу інвесторам, що в країну можна вкладати гроші. "Коли в 2005 році єдиний раз була прозора приватизація за всю історію України, приватизація" Криворіжсталі ". Після цього сюди черга стояла з інвесторів", - розповів Фурса.
Економіст підсумував, що в 2019 році масової приватизації в Україні чекати не варто, так як це рік виборів, і інвестори чекають, хто прийде до влади.