Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

18 грудня 2018, 13:49

Що зміниться з прийняттям нового закону про оренду?

   З початку 2018 року до Державного бюджету України від оренди надійшло 1 мільярд 419 мільйонів гривень, а це 142 % виконання річного плануРічний план, який передбачав 1 млрд гривень надходжень від оренди цілісних майнових комплексів та іншого державного майна до Державного бюджету України, Фонд державного майна України виконав ще у вересні 2018 року. «…До кінця року дійдемо до позначки в майже півтора мільярда» -запевнив керівник Фонду Віталій Трубаров.
   Також він додав:  «Кардинально змінити ситуацію і збільшити надходження може новий закон про оренду, який розробив Фонд державного майна і вже з пропозиціями міністерств надіслав до Кабінету Міністрів». Що зміниться з прийняттям нового закону:

~Вся оренда проходитиме через електронні аукціони.

~Процес передачі об’єкта оренди скоротиться з 143 до 43 днів.

~Вводиться спрощена процедура укладання договору, без додаткових запитів і дозволів.

~Замість неефективного механізму індексації орендної плати, кожні три роки здійснюватиметься обов'язкова оцінка об’єкта оренди.

~Запроваджується гарантійний внесок, який не повертається переможцю, зривати аукціон недобросовісним учасникам стане дорого.

~Встановлюється повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним з країною-агресором Російською Федерацією.