Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

22 листопада 2018, 09:47

Суд відмовився скасовувати приватизацію Укртелекому

Відповідне рішення Господарського суду міста Києва оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень повідомляє "Дзеркало тижня".

Суд повністю відхилив позов Фонду держмайна до ТОВ "ЄСУ" про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу контрольного пакета (92,79%) акцій Укртелекому і стягнення понад 2 млрд гривень, погодившись із доводами про належне виконання умов договору в частині внесення інвестицій у розмірі не менше суми, яка є еквівалентом 450 млн доларів.

При цьому суд визнав непереконливими і відхилив доводи ФДМ про невиконання покупцем зобов'язань з передачі телекомунікаційної мережі спеціального призначення державним органам. Ця мережа має величезне значення для захисту стратегічних інтересів держави і є ключовим елементом Національної системи конфіденційного зв’язку.

Обставини приватизації Укртелекому та аналіз виконання покупцем зобов’язань по договору купівлі-продажу неодноразово розглядались на засіданнях Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. Зокрема, рішенням Комісії від 31.03.2016 та від 12.07.2018 детально описані етапи протиправного виведення активів "Укртелекома" із державної власності та ситуацію із непогашенням заборгованості покупця Укртелекому перед державними банками за випущеними облігаціями.

Як відомо, рішення Господарського суду міста Києва від 19.10.2017 та постанову Київського апеляційного господарського суду від 12.12.2017 про розірвання договору купівлі-продажу 92,791% акцій Укртелекому і повернення цього пакету акцій у державну власність було скасовано постановою Верховного суду від 03.07.2018, якою справу спрямовано на новий розгляд до Господарського суду міста Києва.

ФДМУ подасть апеляцію на рішення Господарського суду Києва про відхилення позову до компанії «ЕСУ» про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій «Укртелекому» та стягнення 81,9 млн дол. пені за прострочення виконання зобов'язання щодо внесення інвестицій.

«Ми подаватимемо апеляцію відразу за двома рішеннями: перше, щодо визнання неправомірними результатів перевірки виконання «ЕСУ» зобов'язань договору з купівлі-продажу акцій «Укртелекому» від 9 листопада, й друге, яким відхилено позов про розірвання договору та повернення акцій разом із пенею від 7 листопада» -заявив Прес-секретар  очільника Фонду  і нагадав, що аргументом для розірвання договору були саме результати перевірки Фонду держмайна про невиконання компанією «ЕСУ» зобов'язань щодо інвестування в розвиток мережі «Укртелеком» суми не менше 450 млн дол.