Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

14 листопада 2018, 15:15

Уряд затвердив першого інвестиційного радника для підготовки об’єкту “великої” приватизації за новим законом!

 «Конкорд Консалтинг» у складі консорціуму Kreston GCG, «Бюро Маркуса», Redcliffe Partners займеться підготовкою до приватизації ПрАТ «Президент-Готель» -Уряд затвердив своїм розпорядженням. Радник зобов’язаний у термін не більше ніж три місяці провести юридичну, фінансову та технічну перевірку об'єкту і знайти потенційних інвесторів.
  Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко на своїй сторінці у Facebook повідомив: «...Новий закон запроваджує прозору процедуру і відводить інвестиційному раднику ключову роль у “великій” приватизації. Саме радник повинен зробити всебічний аналіз проблем підприємства і виявити такі, які можуть стати перепоною успішній приватизації, та запропонувати варіанти їх вирішення. Його основна задача запропонувати та реалізувати найкращий сценарій залучення інвестицій, які б сприяли розвитку та модернізації відповідного підприємства.
Від сьогодні “Конкорд Консалтинг” має чотири місяці на виконання зазначених у договорі завдань, які дозволять нам вийти на успішний продаж державного пакету акцій ПрАТ “Президент Готель”. Це безумовно важливий крок.
   На жаль затвердження результатів конкурсу на відбір інвестиційних радників інших п’яти великих підприємств – ПАТ «Одеський припортовий завод», ПрАТ «Індар», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Завод Електроважмаш» і ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» – сьогодні заблоковано рішенням суду.Фактично вся “велика” приватизація за новими прозорими правилами сьогодні опинилася у заручниках судового позову декількох інвестиційних радників, які незадоволені результатами конкурсного відбору, проведеного комісією Мінекономрозвитку, Мінфіну та Фонду держмайна. За таких високих ризиків існують суттєві загрози, що авторитетні як міжнародні, так і українські інвестиційні компанії утримаються від участі в подальших конкурсах. Уряд розраховує на справедливе рішення суду, щоб якомога скоріше дати старт прозорому і ефективному процесу залучення інвестицій в державний сектор.»