Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

22 вересня 2018, 18:00

100 днів роботи оновленої НКРЕКП. Як це позначиться на інвестиційній привабливості енергетичних активів

     Народний депутат України - Член Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Вікторія Войціцька 21.09.2018 взяла участь у  Комітетських слуханнях на тему: «100 днів роботи оновленої НКРЕКП. Чи стала комісія більш професійна та незалежна».
    Зокрема, Вікторія Войціцька наголосила: «Особисто для мене позиція НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) щодо несправедливого підходу до формування тарифу державної атомної генерації є абсолютно неприйнятною. Значно занижені тарифи ДП «Енергоатом» – це мізерні зарплати кваліфікованого персоналу атомних електростанцій, це недофінансовані закупівлі ядерного палива, це непроведені ремонти обладнання АЕС четвертого класу небезпеки і багато чого іншого, що ОБОВ’ЯЗКОВО має бути забезпечено через належне фінансування. І за цей дискримінаційний підхід відповідає кожен з членів НКРЕКП…». Загальна думка парламентарів – НКРЕКП поки дуже далека від втілення сподівань, які ми два роки тому покладали на неї, з боями ухвалюючи Закон про Регулятора.( Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг»).
   Таке ставлення до Регулятора безумовно позначиться на інвестиційній привабливості енергетичних активів, які знаходяться у стадії приватизації та може звузити коло потенційних інвесторів.