Увага! Cайт не оновлюється

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

27 квітня 2018, 16:45

Привид масової приватизації бродить Україною.

Провали з приватизацією в Україні пояснювали недосконалим законодавством. Однак тепер це не аргумент - в березні 2018 вступив в силу новий закон про приватизацію, який знімає всі перешкоди для продажу, як привабливих великих підприємств, так і об'єктів малої приватизації.
На прохання ряду зарубіжних інвесторів в новому законі навіть передбачили супер-прогресивну норму - проведення судового розгляду в Лондонському арбітражі. «Раніше інвестори скаржилися, що не можна домогтися справедливості в українських судах. Ось ми і передбачили можливість, що договори можуть передбачати умови арбітражу за англійським правом. Це один з механізмів, які ми передбачили для великої приватизації» -сказав у інтерв’ю заступник Голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Павло Різаненко.

Перший заступник Голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації  Ігор Лапін вважає, що суттєвою перепоною для залучення зарубіжних інвесторів як і раніше може стати невизначений статус земельних ділянок, на яких знаходяться виставляються на продаж об'єкти. "Ми досить часто при виставленні на продаж об'єктів в 2018 році занижуємо інвестиційну привабливість, позбавляючи потенційних покупців права розпоряджатися землею, яка належить об'єкту приватизації". За словами І. Лапіна, цю помилку нардепи мають намір виправити шляхом внесення відповідних змін до законодавства.

Детальніше читайте на УНІАН