Увага! Cайт не оновлюється

Головна > Текстові публікації > Засідання Комісії > Протоколи засідань Комісії

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань Комісії

27 квітня 2015, 12:31

Протокол засідання Комісії від 18 березня 2015р.

 

 

 

          Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації

 

 

м. Київ,  вул. Банкова, 5-7                                               18   березня              2015    

кімната 418                                                                    19 год.

Порядок денний

 

         1. Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (щодо виключення Державного племзаводу "Плосківський" з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації) реєстраційний №  1227 від 03.12.2014 р., внесений н.д. Різаненко П.О.

 

2. Щодо невиконання Фондом державного майна України рішень судів України та Європейського суду з прав людини стосовно приватизації нежитлового приміщення у м. Києві.

2.1. Про звернення до Фонду державного майна України щодо посилення ефективності та результативності управлінських рішень в державному корпоративному секторі.

 

           3. Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 4 грудня 2014 р. №22-VIII "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання" щодо предметів відання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації,   реєстрац. № 2350 від 10.03.2015 р.,  (щодо усунення  звужень повноважень Комісії),  внесений народними депутатами – членами Комісії Усовим К.Г. та інш.  

 

4. Про інформацію робочої групи Комісії щодо протидії незаконній приватизації та визначення шляхів її попередження. 

 

5. Різне.

Присутні:

1.            Філатов Б.А. - Голова Комісії (головуючий на засіданні)

2.            Лапін І.О. - Перший заступник Голови комісії

3.            Різаненко П.О. - заступник Голови Комісії

4.     Унгурян П.Я. – заступник Голови Комісії

5.     Усов К.Г. - секретар  Комісії

 

Члени комісії:

Войціцька В.М., Донець Т.А.,Дубінін О.І., Кириченко О.М., Кіссе А.І.,

Луценко І.В., Нечаєв О.І.

Від секретаріату:

1.     Матвійчук О.С. - завідувач секретаріату

2.            Янковський С.І. - заступник завідувача секретаріату

3.            Вершебенюк Л.О.- головний консультант

4.            Фролов П.В. - головний консультант

5.            Левшукова Н.О. - головний консультант

6. Докієнко Л.О. - головний консультант

7.            Демко О.В. - старший консультант

8.            Хмілевська Т.П. - старший консультант

 

Запрошені:

1.     Шнайдрук Вадим Валерійович - директор ТОВ ВФ «Астейс»

2.     Дунас Тарас Омелянович – заст. начальника Головного управління Генеральної прокуратури України;

3.     Парфененко Дмитро Миколайович – В.о. Голови ФДМУ

4.     Пількевич Віталій Людвикович  - Заступник Голови         ФДМУ

5.     Яцюк Тетяна Борисівна – Начальник Управління взаємодії з Верховною радою України та комунікаційного забезпечення ФДМУ

6.     Каспіржний Сергій Юрійович – заст.директора   департаменту відносин власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

7.     Соломко Олексій Володимирович  - директор департаменту контролю за виконанням рішень, розгляду звернень громадян та юридичних осіб Державної виконавчої служби України

8.     Кудінов Володимир Олексійович – директор департаменту з управління        державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства України

9.     Капустян Сергій - журналіст "17 каналу"

10. Олійник Василь - журналіст "17 каналу"

11. Бовтрук Владислав – оператор "17 каналу"

 

 

З питання першого порядку денного виступив Заступник Голови Комісії   Різаненко П.О.

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Філатов Б.А., Войціцька В.М., Нечаєв О.І., Кіссе А.І., Дубінін О.І.

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо Проекту Закону про внесення зміни до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (щодо виключення Державного племзаводу "Плосківський" з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації) реєстраційний №  1227 від 03.12.2014 р., внесений н.д.  Різаненком П.О.

Комісія вирішила:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (щодо виключення Державного племзаводу «Плосківський» з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації)» внесений народним депутатом України Різаненком П.О. реєстр. № 1227 від 03.12.2014 року.

2. Це Рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

 

Голосування :  за – одноголосно

          Рішення прийнято.

 

З питання другого порядку денного виступив Голова Комісії          Філатов Б.А. та надав слово директору ТОВ «Астейс» Шнайдруку В.В. та в.о. Голови ФДМУ Парфененку Д.М.

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Дубінін О.І., Різаненко П.О., Донець Т.А., Лапін І.О.

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо невиконання Фондом державного майна України рішень судів України та Європейського суду з прав людини стосовно приватизації нежитлового приміщення у м. Києві

Комісія вирішила:

 

1. Звернутися до Фонду державного майна України з вимогою негайно вжити заходів, передбачених чинним законодавством України, включно із зверненням у необхідних випадках до судів, для безумовного виконання Рішення Європейського суду з прав людини №27617/06, виданого 21.02.2013 у справі ПМП «Фея» та інші проти України.

 

2. Звернутися до Міністерства юстиції України з проханням надати інформацію про причини закриття виконавчого провадження з примусового виконання рішень національних судів, невиконання яких змусило заявника звернутися до Європейського суду з прав людини за захистом своїх порушених прав.

 

3. Звернутися до Генеральної прокуратури України з пропозицією:

- організувати перевірку обставин тривалого невиконання рішень судів, в тому числі рішення Європейського суду з прав людини, за результатами якої у разі наявності підстав, вжити заходів прокурорського реагування;

- перевірити законність передачі в оренду та договору купівлі-продажу спірного приміщення, укладеного між регіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Києву та ТОВ «Елібре».

 

4. Інформацію про вжиті заходи заслухати на засіданні Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації у травні 2015 року.

 

6.     Рішення Комісії надіслати Фонду державного майна України, Генеральному прокурору України, Міністру юстиції України, Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

 

       Голосування :  за – одноголосно

          Рішення прийнято.

 

З питання 2.1. порядку денного виступив Голова Комісії Філатов Б.А. та надав слово в.о. Голови Фонду держмайна України Парфененку Д.М.

Розглянувши запропонований проект звернення до Фонду державного майна України щодо посилення ефективності та результативності управлінських рішень в державному корпоративному секторі (додається), Комісія  в и р і ш и л а :

 

Схвалити текст звернення та надіслати його до Фонду державного майна України.

 

Голосування :  за – одноголосно

          Рішення прийнято.

 

З питання третього порядку денного виступив Голова Комісії          Філатов Б.А.

 

Заслухавши та обговоривши проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 4 грудня 2014р. № 22-VIII «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» щодо предметів відання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, реєстр. №2350 від 10.03.2015 р.

 

Комісія вирішила:

 

 1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 4 грудня 2014р. № 22-VIII «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» щодо предметів відання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, реєстр. №2350 від 10.03.2015 р., внесений народними депутатами України – членами Комісії Усовим К.Г. та інш.

2. Це Рішення надіслати до Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

 

Голосування :  за – одноголосно

          Рішення прийнято.

 

З питання четвертого порядку денного виступив Голова Комісії          Філатов Б.А.

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли Дубінін О.І., Войціцька В.М., Різаненко П.О., Усов К.Г., Донець Т.А, Лапін О.І.,       Унгурян П.Я., Кіссе А.І.

 

Заслухавши та обговоривши інформацію робочої групи Комісії щодо протидії незаконній приватизації та визначення шляхів її попередження 

 

Комісія вирішила:

 

1. Органам  приватизації  суворо дотримуватись  вимог чинного законодавства  при підготовці та проведенні конкурсів та не допускати порушень наведених вище.

 

2. Для забезпечення конкурентності продажу  забезпечити  обов’язкову участь у конкурсних комісіях органів Антимопольного комітету України або погодження ними  умов конкурсу. Звернути особливу увагу на виконання цього пункту робочим групам, створеним Комісією по перевірки випадків неконкурентної приватизації. 

  

3. Максимально обмежити випадки неконкурентної реалізації  державного майна (викуп, реалізацію переважного права викупу та інше). 

 

4. Для підготовки до продажу, знакових (стратегічно важливих для економіки галузей та/або територій) для економіки держави об’єктів, залучати радників із числа провідних консалтингових компаній.

 

Голосування :  за – одноголосно

          Рішення прийнято.

 

 Внесено пропозиції щодо складу робочих груп:

- з промисловості – Усов К.Г., Дубінін О.І., Різаненко П.О., Нечаєв О.І.

- з енергетики – Нечаєв О.І., Луценко І.В., Войціцька В.М.

         - з питань АПК – Корнацький А.О., Кіссе А.І.

         - з питань інфраструктури – Унгурян П.Я.

 

Рішення та стенограма засідання  Комісії від 18.03.2015р. додаються.

 

         Голова комісії                                                           Б.А. Філатов

 

          Секретар Комісії                                                      К.Г. Усов

 

Протокол вела старший консультант секретаріату Комісії  Демко О.В.