Увага! Cайт не оновлюється

30 липня 2018, 14:45 ( Секретаріат Комісії )

Переможці конкурсу з відбору радників з питань приватизації перших 6 великих підприємств будуть визначені 30-31 липня

Фонд державного майна України 30-31 липня 2018 року обере на конкурсній основі радників з питань приватизації перших шести об’єктів з переліку “великої” приватизації, який затвердив Уряд України, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

За його словами, першими будуть такі підприємства, як: ПАТ “Одеський припортовий завод”, ПрАТ “Президент Готель”, ПрАТ “Індар”, ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”, ДП “Завод Електроважмаш” й ДП “Вугільна компанія “Краснолиманська”.

”Прозорість діяльності робочої групи, відкриті заходи з потенційними учасниками конкурсу по відбору радників, де були надані всі вичерпні відповіді, забезпечили участь у конкурсі низки потужних компаній. Саме ці компанії будуть працювати над залученням стратегічних інвесторів. Подальша доля підприємств, в певній мірі, залежить від успішності роботи радників”, - сказав Олександр Саєнко.

Він наголосив, що покращення виробничих показників, збільшення прибутку цих підприємств стане індикатором успішності залучення інвестицій.

”Сподіваємось на прозорий конкурс і перемогу найсильніших пропозицій. Наступним кроком, вже незабаром, буде оголошення другої хвилі конкурсів по залученню радників на інші компанії з переліку ”великої приватизації”, - резюмував Міністр Кабінету Міністрів України.

Довідково

Конкурси з відбору радників проводяться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 358-р, яким затверджено перелік об’єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. Основною метою радників є підготовка інформаційного пакету, який надаватиме важливі дані про об’єкт приватизації. Ці матеріали відповідатимуть світовим стандартам та бути однаково доступні усім зацікавленим особам. Найголовніше завдання радника – контактувати з великим колом потенційних інвесторів та залучати їх до участі в аукціоні.

Приватизація зазначених підприємств відбуватиметься вже за новим Законом України “Про приватизацію державного і комунального майна” за №2269-VII, який було прийнято 18 січня 2018 року. Виключенням є ДП “Вугільна компанія “Краснолиманська”, яка приватизується відповідно до Закону України “Про особливості приватизації вугледобувних підприємств”.