Увага! Cайт не оновлюється

14 травня 2018, 18:07

Кожне українське державне підприємство отримає свій конкретний вектор подальшого розвитку – Олександр Саєнко

Кожне українське державне підприємство, в рамках реформи державного управління та покращення інвестиційного клімату, отримає свій конкретний вектор подальшого розвитку, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко в інтерв'ю порталу Обозреватель

«Ми поділили підприємства на кілька груп. Перша - стратегічні (наприклад, «Нафтогаз»). Вони не підлягають приватизацu. За цими підприємствами завдання знайти професійних менеджерів, сформувати Наглядову раду.

Інша група - компанії, які можуть бути цікаві інвесторам, які можуть піти на приватизацію. Третя група - об'єкти, які можуть бути навіть ліквідовані. Багато з них вже не працюють. Ми затвердили план по компаніях, і у кожної групи є своє майбутнє», - підкреслив він.

За словами Олександра Саєнка, коли команда Уряду Володимира Гройсмана почала роботу, ніхто навіть не знав, скільки в країні державних компаній. «Спершу ми розібралися, що це за підприємства і чим вони займаються, згодом створили з міжнародними партнерами номінаційний комітет і зараз пропонуємо Кабміну на узгодження кваліфікованих менеджерів. Незабаром будемо пропонувати Наглядову раду в «Укрзалізниці» і «Укренерго», - додав Міністр.