Увага! Cайт не оновлюється

09 лютого 2018, 10:10 ( Секретаріат Комісії )

ФДМУ затвердив положення про порядок конкурсного відбору операторів з продажу об’єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі

 

Фонд державного майна своїм наказом затвердив Положення про порядок проведення конкурсного відбору операторів електронних майданчиків з продажу об’єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

«Підготовка до приватизації за новим законом триває, – зазначив він.– Нагадаю, що всі об’єкти, вартість активів яких за минулий рік менше 250 мільйонів гривень, продаватимуться виключно через електронні торги».

Відповідно до порядку, відбір відбуватиметься спеціально створеною робочою групою, до складу якої входять представники ФДМУ, МЕРТу, Мін’юсту та Антимонопольного комітету (не менше 5 осіб).

Група, зокрема, готує інформаційне повідомлення про проведення конкурсу та перевіряє учасників щодо відповідності його умовам. Серед основних вимог – наявність підтвердження від адміністратора торгової системи щодо відповідності вимогам ЕТС ProZorro.Продажі, наявність досвіду роботи не менше як один рік, відсутність процедури банкрутства чи ліквідації стосовно учасника. Також група перевірить, чи не входять засновники учасника в реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, чи до складу засновників або пов’язаних з ним осіб не входять ті, до яких застосовані санкції.

Учасники, які відповідають вимогам, будуть внесені до Списку операторів, з якими Фонд буде укладати договори про продаж із застосуванням системи ProZorro Продажі.

Наказ про затвердження положення про порядок проведення конкурсного відбору операторів електронних майданчиків з продажу об’єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі підлягає реєстрації в Міністерстві юстиції, і після цієї процедури та публікації, вступить у дію.