Увага! Cайт не оновлюється

14 грудня 2017, 17:31 ( Секретаріат Комісії )

Суд зобов'язав ТОВ "ЕСУ" повернути 92,791% акцій ПАТ "Укртелеком" державі.

 

 

        Рішенням Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації від 16 вересня 2015 року «Про виконання умов договору купівлі – продажу пакету акцій ПАТ «Укртелеком», у тому числі щодо створення та передачі у державну власність телекомунікаційної мережі спеціального призначення» було доручено тодішньому Голові Фонду державного майна України Білоусу І.О. провести службове розслідування щодо дотримання вимог чинного законодавства, під час приватизації    ВАТ «Укртелеком».

           Комісією було також запропоновано  Фонду державного майна разом із Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України вжити усіх передбачених законодавством заходів щодо передачі у державну власність виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення», а також у  разі  виявлення  випадків порушення покупцем взятих зобов’язань, здійснювати претензійно-позовну роботу щодо застосування  передбачених договором та законодавством санкцій. Після використання всіх можливостей досудового врегулювання спору здійснювати дії щодо розірвання  договору та повернення  об’єкту у державну власність.

          Державній фіскальній службі України було запропоновано здійснити перевірку фінансово-господарської діяльності ПАТ «Укртелеком» та ТОВ «ЕСУ» на предмет законності операцій, щодо сплати податків.

          Київський апеляційний господарський суд 13.12.2017   залишив без змін рішення Господарського суду м. Києва від 18.08.2017 р.  за позовом Фонду державного майна України  про розірвання договору купівлі продажу ПАТ "Укртелеком".       

          Згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 92,791% акцій ПАТ "Укртелеком", укладений між фондом та ТОВ "ЕСУ" (належить українському бізнесменові Рінату Ахметову) розірваний.

Суд також зобов'язав ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" списати з рахунку ТОВ "ЕСУ" пакет акцій "Укртелекому" на рахунок держави.

При цьому за невиконання інвестиційних зобов'язань з ТОВ "ЕСУ" на користь державного бюджету України буде стягнута пеня у розмірі 81,9 млн доларів, а також 243,2 тис. гривень судового збору на користь Фонду державного майна України.