Увага! Cайт не оновлюється

Головна > Документи > Інформація про приватизацію > Коментарі фахівців та експертів

Повідомлення

Перейти до розділу
27 серпня 15:59
ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМІСІЇ ЗА ПЕРІОД РОБОТИ ВРУ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ (2014-2019 роки) посилання...
05 липня 09:05
04 липня 2019 року у Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації відбулася робоча нарада докладніше
03 липня 10:00
04 липня 2019 року відбудеться засідання Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації докладніше

Діяльність Комісії

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Коментарі фахівців та експертів

14 червня 2018, 18:01

Як відбуватиметься і що означає мала приватизація.

  Об’єкти малої приватизації державної і комунальної власності продаватимуть відтепер виключно на електронних аукціонах. Як відбуватиметься реалізація в Україні програми малої приватизації? Коли запрацюють електронні аукціони та які лоти можуть бути представлені?
 Це буде продаж об’єктів державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси держпідприємств та пакети акцій суб’єктів господарювання, понад 50% статутного капіталу яких належать державі). Вартість активів об’єктів, виставлених на електронних аукціонах, не повинна перевищувати 250 млн грн. Таким чином очікується підвищення зацікавленості з боку бізнесу, відтак, збільшення конкуренції, а отже, — вигідної для держави ціни, прозорість продажів і уникнення проявів корупції.
Загалом держава планує приватизувати понад 900 держкомпаній. Серед затверджених об'єктів — бази відпочинку, будівлі і учбові комбінати, лікарні, цехи і кафе, піонерські табори, автостанції, газові господарства, які розміщені у різних областях держави.

Детальніше можна ознайомитися на сайті Бізнес